Lunete de vanatoare

Lunete de vanatoare

There are 28 products.
Ofera complexa de sisteme optice de la producatori premium. Cele mai bune preturi completate de consiliere premium in alegerea lunetei de vanatoare potrivite nevoii dumneavoastra.

Ce sunt de fapt lunetele de vanatoare

Vanatorii stiu exact importanta lunetelor de vanatoare, acestea sunt accesorii atasate armelor de vanatoare ce permit identificar...

Ofera complexa de sisteme optice de la producatori premium. Cele mai bune preturi completate de consiliere premium in alegerea lunetei de vanatoare potrivite nevoii dumneavoastra.

Ce sunt de fapt lunetele de vanatoare

Vanatorii stiu exact importanta lunetelor de vanatoare, acestea sunt accesorii atasate armelor de vanatoare ce permit identificare, urmarirea prazii. Instrumet optic constituit dintr-un sistem de lentile si prisme fixate intr-un tub, lunetele ajuta la observarea obiectelor indepartate.

Istoria lunetei

Cel care a construit prima luneta si apare mentionat in istorie este Galileo Galilei care a utilizat acest dispozitiv optic in astronomie, acesta descoperind astfel muntii de pe Luna, satelitii lui Jupiter si altele.

Caracteristicile Lunetei

 • Factorul de apropiere
 • Campul vizual
 • Capacitatile sistemului electronic
 • Tipul de reticul
 • Greu
 • Diamentrul tubului
 • Diametrul de iesire al lunetei
 • Sistemul de prindere

Tipuri de lunete

 • Astronomica - sistem optic afocal(telescopic)
 • Terestra : lunete terestre, denumite in mod frecvent - spective, luneta lui Kepler monoculara
 • lunete de vânătoare

Lunete de vânătoare.
 

     Din punct de vedere al modului de utilizare, acestea sunt impartite in 3 mari categorii: 
 • pentru goană,
 • mixte 
 • pentru pândă 
 • lunetele smart

 - Lunetele de goană sunt dispozitivele optice care sunt caracterizate de un factor de magnificatie de pornire minim. 
In anul 2018, celebrul producatorul austriac Swarovski, a introdus pe piata lunetelor de vanatoare, prima luneta cu magnificatie sub 1. Swarovski Z8i 0,75-6x24. Astfel lunetele de vânătoare pentru goană sunt prezentate ca dispozitive optice al caror factor de marire porneste de la 0,75. Luneta de goana se caracterizeaza in general prin dimensiuni reduse, camp vizual cat mai mare la 100m si reticule adaptate pentru vanatoarea dinamica. 

 - Lunete mixte sunt apreciate de vanatorii care doresc o luneta cu care sa se poata descurca atat la gona dar si la panda. De regula acestea pornesc de un factor de magnificatie de 1,5 si un diametru al tubului de iesire de 42. Iesirea de 42, in schimb, nu ne ajuta la vanatorile desfasurate la prime ore ale diminetii si la apus, datorita dimensiunii reduse a tubului.

 - Lunetele de pândă cele mai apreciate sunt cele cu diametrul tubului de iesire cat mai mare. De regula 56. Acesta ofera cea mai generoasa intrare pentru lumina la nivelul lunetei. La lunetele de pândă, turetele balistice isi fac toti banii. Cu ajutorul acestora putem avea lovituri foarte precise la distante si inclinatii mari. Trebuie doar setate de personal specializat si integrate cu un sistem de masurare a distantei si inclinatiei. Dacă din anumite motive, turetele balistice nu sunt pe placul dumneavoastra, puteti face compensari de căderi prin optarea pentru reticule balistice. Cu ajutorul calculatoarelor balistice sau aplicatiilor mobile oferite de producatorii premium, putem afla corespondentul fiecarei gradatii in distanta pana la tinta.   

 - Lunetele smart sunt sistemele optice care au integrate sisteme de masurare a distantei, senzori giroscopici pentru masurarea inclinatiei si calculator balistic. Acestea la o simpla apasare de buton, afiseaza caderea proiectilului la distanta la care este vanatul. Doar trebuie sa fixezi punctul de impact in zona incare doresti sa ajunga.      Din punct de vedere a sistemului de prindere, lunetele se împart în două mari categorii: cu prindere pe sistem șină sau cu prindere prin intermediul inelelor.

Leica, Swarovski si Zeiss sunt branduri cu o vasta experinta in producția și dezvoltarea de sisteme optice cât mai performante și adaptate nevoilor vânătorilor.


Intra in clubul vanatorilor premium!

Suntem importatori la cele mai renumite branduri de lunete din Europa. Echipa noastra este formată din consilieri specializați cu o vastă experianță în consilierea vanatorilor premium de peste 9 ani.

Un simplu apel la unul din numerele noastre de telefon aveti acces la consilieri specializati la marile fabrici de lunete din Europa. Aceștia vă vor oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a face cea mai bună achiziție.

Deasemenea, în showroomul nostru din Mogoșoaia, găsiți pe stoc cele mai vândute modele de lunete. Aici aveti posibilitatea a compara diferite tipuri de sisteme optice la diferite distanțe. Mai puțin
Mai mult
Se afiseaza 1 - 24 din 28 produse